Skip Navigation

The Southwest Center for Human Relations Studies is looking for volunteer Tech Hosts and Moderators to work two (2) to eight (8) sessions during NCORE 2021 (June 7-11). At this time, applications are being accepted from University of Oklahoma affiliates, NCORE National Advisory Council members, and SWCHRS Executive Committee members.

 

Monday, June 7 

Volunteer Tech Hosts must work the morning or afternoon session of a Pre-Conference Institute to receive FREE access to one full day of NCORE 2021 (Tue-Fri only), including keynote sessions.

Tuesday, June 8 - Friday, June 11

Volunteer Tech Hosts and Moderators must work two (2) sessions to receive FREE access to the remainder of the conference day, including keynote sessions.


FINE PRINT 

  • Volunteers cannot be registered to attend or present at NCORE 2021 the day of their volunteer shifts / incentive. No refunds will be granted to change volunteer eligibility.
  • Volunteers must complete required training to earn the NCORE 2021 incentive.
  • Volunteers who attend sessions but fail to work their scheduled shifts will be invoiced for the full conference day price ($100.00).

 

DEADLINE

Interested students, faculty, and staff should submit an application no later than Friday, April 16, 2021. Questions? Contact us at ncore@ou.edu.


TECH HOSTS

Tech Hosts work behind-the-scenes and must have a solid understanding of hosting Zoom Meetings. Responsibilities include:

  • Opening sessions at least 30 minutes before live broadcast
  • Accepting Moderators, Presenters, Accessibility Service Providers (CART / ASL), and Participants from Waiting Rooms 
  • Coordinating NCORE PowerPoint, music, inclusion statement, polls, and breakout rooms during sessions (when applicable)
  • Providing chat support during sessions
  • Ending live broadcasts

 

SHIFT DATES / TIMES

Monday, 6/7/2021 (Central Time)
 
9:30 a.m. - 1:30 p.m. (4.0 hours)
1:00 p.m. - 5:00 p.m. (4.0 hours)
 
Tuesday, 6/8/2021 - Friday, 6/11/2021 (Central Time)
 
8:00 a.m. - 10:00 a.m. (2.0 hours)
9:30 a.m. - 12:00 p.m. (2.5 hours)
1:30 p.m. - 4:00 p.m. (2.5 hours)
3:30 p.m. - 6:00 p.m. (2.5 hours)

 

Tech Host Application


MODERATORS

Moderators are required to be on-camera and must have experience moderating Zoom Meetings. Responsibilities include:

  • Introducing Presenters and Sponsors
  • Moderating Q+A and providing commentary as needed
  • Giving announcements, including accessibility information, updates on tech issues, and evaluation reminders
  • Keeping sessions on track
  • Concluding sessions on time

Any students, faculty, or staff interested in helping at NCORE 2021 can fill out the application below. 

 

SHIFT DATES / TIMES 

Tuesday, 6/8 - Friday, 6/11, 2021 (Central Time)
 
9:30 a.m. - 12:00 p.m. (2.5 hours)
1:30 p.m. - 4:00 p.m. (2.5 hours)
3:30 p.m. - 6:00 p.m. (2.5 hours)

 

Moderator Application

 

Questions? Contact us at ncore@ou.edu.